Naturvandring i Repperda ängar

Följ med på en natur- och floravandring i det gamla jordbrukslandskapet i Repperda. I hagarna är blomsterprakten unik med många sällsynta växter. Landskapet hålls öppet med hjälp av betesdjur och här hittar vi bland annat slåttergubbe, gullviva och kattfot tillsammans med trollsmultron och brudbröd. Här finns även ett rikt fågelliv och en mångfald av fjärilar.

Guide för kvällen är Janne Kolehmainen som informerar om området och om de intressanta växter som vi hittar. Vi kommer gå en runda på 2-3 kilometer i betesmarken. Utflykten är gratis och passar alla som vill upptäcka naturen. Ta med fika.

Tid: 14 juni kl. 18:00 (samåkning från kansliet kl.17:30)

Plats: Repperda ängar, ca 15 kilometer öster om Vetlanda. Parkering och samling på gårdsplanen till adressen Repperda Hemman 1, 570 15 Holsbybrunn.

Kontakt: Janne Kolehmainen, 0383-973 19 eller janne.kolehmainen@vetlanda.se

Arrangör: Vetlanda kommun

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.